Jump to content

NenoLP

Haus Majstor
 • Content Count

  485
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

NenoLP last won the day on March 31 2020

NenoLP had the most liked content!

Community Reputation

1,228 Excellent

About NenoLP

 • Rank
  Sekretar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hi-Fi Centar je definitivno napravio najviše kad je Mitar Mirić u pitanju. Na žalost, kratili su pjesme koje je Vuk izdvojio i to zato da bi ih što više stalo na disk. Ali toliko Mitrovih starih hitova s mastera još nitko nije objavio i na tome im hvala. Eto, uzmite primjer "Recite joj da je ludo volim" koja zvuči kod Hi-Fi odlično, a u kasnijem Diskosovom reizdanju se osjeti zavijanje s ploče. A glede pucnja na kraju pjesme "Pusti me unutra", logično bi objašnjenje bilo da ga nije pustila unutra i čovjek je potegao revolver i zapucao.
 2. Nije ti ni ta loša! -:) Inače, ovo je prvi album na kojem sam vidio da piše "Tiraž pola miliona primjeraka". Bogami s razlogom jer nema se što izbaciti, album je "mini best of"
 3. Svaka čast, druže! Imam album na 4 cd izdanja, pa ga nisam ni skidao, ali zahvala je svejedno morala uslijediti jer neki novi klinci će danas-sutra skinuti i polušati ovaj album i otkriti neponovljivog genijalca Novicu Uroševića, uz kristalno jasan Jašarov vokal. Živ bio, druškane!
 4. Ima dosta bisera koji misle da moraju biti dvi ploče u omotu na preklapanje. Ali nije to ni toliko loše. Prekjučer kupim u zalagaonici prvi lp od Tome Bebića za 120 kuna jer su mudraci ustanovili da "fali jedna ploča".
 5. Predlažem da se netko poigra s Davorovim lp ripom ovog albuma i ubaci onaj dio na početku "Voleću te, voleti do smrti" koji su gladni miševi naknadno pojeli s Diskosovih traka. Hvala kolezi Marku na postavljenom albumu, posthumno hvala i pok. Bori Drljači koji je Jašaru posudio odijelo za potrebe snimanja covera na ovom albumu.
 6. Evo je ispod čekića! Znam lika osobno, kad napiše M znači da ploča nije vidila gramofon. Na žalost, nismo u kontaktu odavno jer me je zeznuo i prodao Miladina Šobića, unatoč dogovoru da mi ga sačuva dok ne provjerim stanje svoje ploče. https://www.discogs.com/sell/release/9187313?ev=rb
 7. Vrtit ćeš Ko će je i kako zavrtiti da dobiješ 33 okretaja u minuti kad nestane elektrike? Zvučnik neću ni spominjati... Slažem se s navedenim, ali postoje iznimke koje dokazuju da je ploča qrac od ovce u odnosu na cd. Evo jednog svježeg primjera.Frend mi je zakleti kolekcionar vinila i biži od diskova ko nadbiskup od ćelave nimfomanke. Dugogodišnji san mu je bio nabavka ploče splitskog rock buntovnika Zdravka Bajana.Ko ne zna, spomenuti je napisao i prvi izveo Belanovu "Što je danas lijep i sunčan dan...". E, sad...Ploču je objavio sarajevski Diskoton i to najgore moguće godine a to je 1991. Croatia records ima reizdanje albuma na disku koje zvuči savršeno, ali on navalio na ploču i bogami mi uletila mu ploča prije desetak dana. Nova, novcata, ko ispod čekića! A zvuk, ajme majko!Ko srednje očuvana kaseta.Ni šušta, ni gušta! Dakako, ovo je samo jedan od malobrojnih primjera, većina ploča uredno ispunjava svoju dužnost, a to je prezentirati zvučnu sliku što je moguće bolje. A kad su ovi telci iz Jugodiska u pitanju, ja bi im zabranio da išta kaće na Deezer jer i pijani strojobravar bi bolje uardio remastere većine njihovih izdanja. Druže Toolyo, tebi svaka čast na trudu i odličnom zvuku koji teško može biti nadmašen!
 8. Evo na file upload skraćena verzija prve pisme, pa usporedi preko slušalica što je uhu prirodnije, makar ovo nije pravi stereo. https://www.file-upload.net/download-14494115/A1-Ocekujesprevise-umjetnistereo.flac.html
 9. Svaka vam obojici dala na ovom raritetu! Album je snimljen u mono tehnici i to mi nikako ne ide u glavu??! Jednostavno mi se uši ne mogu uklopiti u mono kad je u pitanju produkcija 80-ih i 90-ih, pa sam za vlastite potrebe ubacio "stereo". Primjer kod pisme "Očekuješ previše": https://www36.zippyshare.com/v/WabPvDVi/file.html
 10. Ko koristi Chrome neka ubaci Adblocker i miran je što se tiče reklama. Ja nikakvu reklamu godinama nisam vidio.
 11. Hvala Vučku za trud, ja još čekam da u CR dođe ovaj box i čudom se čudim kako ga još nema a u Srbiji se prodaje već nekoliko tjedana??! By the way, zna li netko kolika je cijena u trgovinama, preračunato u eure? Na Discogsu već ide oko stotinjak eura sa shipingom a to mi se čini malo previše.
 12. Živ mi bio i hvala ti unaprid! Iskreno, nikad do jučer nisam čuo za tog pjevača. Uhvatim jedan naš lokalni radio na kojem anonimusi uglavnom sviraju obrade i naletim na jednu pismu s ovog albuma. Poslušam original i to je to, prepoznatljiv stil Bore Višnjičkog što se svirke tiče a i album mi je legao na prvu. Koliko je ovakvih "Belmina" bilo a prošli su skroz nezapaženo... Šteta!
 13. Wavče ili bolja mp3 verzij a ako postoji? https://www.discogs.com/Belmin-Orkestar-Bore-Višnjičkog-Belmin/release/13685782
×
×
 • Create New...